Základní práce s blogem
JuicyFolio blog umí spoustu krásných vymožeností
tak do toho!

Základní práce s blogem

Základní práce s blogem

Podívejte se s námi na pár příkladů základních funkcí, se kterými můžete vašemu blogu (i obecnému psaní textů na JuicyFolio webu) vdechnout zcela nový jedinečný život.

V administraci vašich blogových příspěvků a psaní textů obecně najdete nejen možnosti psaní kurzívy či tučného písma, ale k tomu i druhy nadpisů podle důležitosti. V rámci správného a přehledného vytváření textů je zároveň velmi důležitá také správná typografie, ke které jsme si pro vás rovněž připravili hned několik článků.

Nadpis 1 je vždy největší

Po něm pokračuje Nadpis 2

a na drobnější nadpisy je tu i Nadpis 3

Základní formátování textu je zasazeno do užších odstavců, které se díky tomu snáze čtou. Pokud vám ale vyhovují spíše odstavce širší, i ty jsou samozřejmě možné.

  • Dále můžete vytvářet
  • například i jednoduché
  • a praktické seznamy,
  • které mohou být bodové
  1. i třeba číslované,
  2. a to hned v několika
  1. formátech, abyste našli
  2. ten správný pro vás

V JuicyFolio blogu můžete dále využívat například tagy, kterými snadno rozdělíte jednotlivé příspěvky třeba podle různých témat. Dále lze do textu vkládat i obrázky či videa. Pro co nejlepší dosah vašeho blogového obsahu je zároveň důležitá i jeho správná optimalizace pro vyhledávače, a to ať už je řeč o správném vyplňování klíčových slov a textového popisku nebo i speciálním náhledovém obrázku pro sdílení třeba na sociálních sítích.

Pokud vaše texty navíc chcete členit do různě velikých buněk či tabulek vedle sebe (jak můžete vidět u čtyř seznamových sloupečků nahoře), pak k tomu lze využít textové šablony. Pro využívání stejného textu na více místech, aby ho zároveň stačilo editovat centrálně jen jednou, pak slouží zase obsahové ústřižky.

Nevíte si s něčím rady? Potřebujete pomoct nějaké udělátko JuicyFolia vysvětlit? Napište nám!

Co dalšího by vás o práci s blogem mohlo zajímat?

Propojení blogu s galerií

Pod tímto textem následuje obsah galerie Kola. Jednotlivé galerie si totiž můžete k danému blogovému příspěvku pohodlně připojit (či vytvořit galerii novou přímo pro účel blogové novinky). Tento typ skládání obsahu se skvěle hodí třeba v rámci různých reportáží či příběhů závislých na velkém množství fotografií nebo videí.